Ida & Liane udtaget til Junior EM

2 Hadsundroere udtaget til junior EM.

Et resultat af målrettet talentudvikling.

Efter årets første regatta - Odense langdistance over 6000 meter - er hele to hadsundroere udtaget til Junior EM.

Det drejer sig om Ida Flou Blomstrand, der deltager på den danske dobbeltfirer og Liane Vestergaard, der skal ro singlesculler. Med som træner for Liane er Jens Toft Christiansen (Hadsund Roklub). Mesterskabet afvikles i franske Graveline i perioden 26. & 27. maj.

Begge piger er en del af de i alt 9 roere (4 seniorer og 5 juniorer) der i 2018 får støtte fra Mariagerfjord Kommunes Talent og udviklingspulje.

Hadsund Roklub ønsker begge roere samt medfølgende træner tillykke med udtagelserne.

En tredje af de støttede roere - Trine Toft Andersen - er efter flere års hårdt målrettet arbejde, baseret på veltilrettelagt træning og vejledning, endelig kommet gennem nåleøjet og har tilkæmpet sig en plads på det danske rolandshold hos seniorerne. Trine har gennem en årrække modtaget støtte fra kommunens Talent - og udviklingspulje og er et fint bevis på at talentudvikling er en lang og dyr proces, der ikke bare kan ske et enkelt år. Trine skal i denne sæson deltage på kvindernes letvægtsdobbeltfirer med henblik på at ro en medalje hjem til Danmark ved VM, der afvikles medio september. De fire piger, der i år skal ro dobbeltfireren, udgør samtidig grundstammen for de roere, der fra næste sæson skal ro den olympiske dobbeltsculler frem mod Tokyo 2020.

Ved regattaen i Odense blev det udover sejre til ovennævnte roere også til guld for Peter Munk og Peter Holmkvist i mændenes toer uden styrmand. Guld blev det også (søndag) til William Wisholm i mændenes singlesculler efter en andenplads lørdag. Haris Alagic vandt singlesculler hos juniorerne. Endvidere opnåede Malthe Dybdal og Rasmus Konnerup i juniorernes dobbeltsculler samt Latittia Bommer i pigernes singlesculler, flotte resultater både lørdag og søndag.

Oprettet af Anders Toft Christiansen (29)